2009. szeptember 16., szerda

Fellebbezés újra! Szeptember 20-án, 20h-kor a MU Színházban

Urbanovits Kriszta és Száger Zsuzsa a Diósmélyi Kellékgyárban


Négy család sorsa fonódik össze gyermekeik titokzatos eltűnésével. Mit képes megtenni az embert azért, akit szeret? Önfeladás, abalienáció, korreláció, válság, egzisztencia, és parvenü. Ezeket a kérdéseket boncolgatja a FELLEBBEZÉS, a kortárs magyar tényfeltáró és önigazoló dráma, amely végzetesen megosztotta a közreműködésre felkért pszichológusokat, és viharos sikert aratott tavaszi prömierje után az idei évadban újra látható a MU Színház színpadán, először e hét vasárnapján.

„A Fellebbezés örökre megváltoztatta a kapcsolatomat fiammal.”
Piski Józsefné, néző


Juhász Kristóf a premier előtt tartott sajtótájékoztatón a Vérmetvedy Kastély Átlátszó Termében

HOGYAN KÉSZÍTETTEK SZÓRÓLAPOT A SZÜLŐK?

Zoli jól járt: kiváló érzékkel Nórára bízta az egészet, így Nóra is jól járt, mert nem cseszegette senki. Megnézte az interneten, hogy néz ki egy ilyen szórólap, aztán összerakta. A fénykép kiválasztásánál elakadt úgy harminc-negyven percre, sírt egy kicsit, de végül is elégedett volt művével. Zoli is meg volt elégedve, bár sokallta a felkiáltójeleket. Nóra akkor esett csak kétségbe, mikor később látta, hogy a többi szülő mind színes képeket nyomtatott; neki nem volt színes nyomtatója otthon. De Léna megvígasztalta: Orsi arcából úgyis sugárzik személyiségének valódi fénye, a lélek tiszta színei, és ez mindennél többet ér.

Dávid kiválasztotta a megfelelő képet, elmerült egy kicsit a Photoshop-ban, csinált egy próbanyomtatást, változtatott a nyomtató beállításain, csinált még egy próbanyomtatást, és ez így ment, amíg Rózamama nem szólt rá. A zavartan viselkedik Rózamama ötlete volt, szerinte Panka nagyon zavart lehet, és erre kötelesek felhívni az emberek figyelmét. Dávid tiltakozott. Rózamama viszont követelte, hogy Dávid vágja le a képről a lemenő napot, ne most művészkedjen, és különben is giccses. Dávid viszont a napból nem engedett. Így született a kompromisszumos szórólap: maradt a zavart viselkedés, meg a lemenő nap is.

Juli hosszan üldögélt egy nagy bögre, forró tea mellett, Nick Cave-t hallgatott, és apróra maga elé idézte Kristófot, ahogyan utoljára látta. Mikor úgy érezte, megvan, megcsinálta a szórólapot.

Artúr eredetileg kézzel írt lapot akart, amire lerajzolja Villőt, és Vilmost, aztán majd lefénymásolják. A handmade dolgoknak mégis jobbak a rezgései. Léna megfúrta tervét, majd hosszas eszmecserébe bocsátkoztak a kölönböző betűstílusoknak a szemlélőre gyakorolt hatásáról. A végeredmény így elég eklektikus lett. Léna nagyon szeretett volna egy napszimbólumot rejteni a szövegbe, ezt viszont Artúr fúrta meg. Azon is hosszan vitáztak, hogy egy, vagy két szórólapot csináljanak-e, Léna a közös lap pártján volt, és mint látjuk: győzött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése