2014. február 24., hétfő

Mindenütt nő - Március 8 Gardénia



Kedves Közönségünk!

Első alkalommal, 2013. március 8–10. között rendeztük meg a Mindenütt Nő elnevezésű rendezvénysorozatot, mely a női alkotókat, a női sorsokat bemutató alkotásokat és a nők gondjait állította középpontjába, s amelyhez már 2013-ban is a hazai kulturális élet igen jelentős intézményei csatlakoztak, melynek  köszönhetően a kezdeményezés nagy sikert aratott: 12 városban, 65 helyszínen több mint 110 programot láthatott mintegy 10 ezer néző.
A rendezvényt az a gondolat hívta életre, hogy a nők ma nem kapják meg azt a figyelmet és tiszteletet a társadalom részéről, amelyet megérdemelnének. Ma már mindennek van világnapja, annyiféle, hogy nincs is annyi nap a naptárban. Aztán a sok világnap csendben beleszürkül az érdektelenségbe. Nincs ez másképpen a nemzetközi nőnappal sem, hiába van több évtizedes hagyománya, ma már alig törődik vele valaki.
Töltsük meg új tartalommal a Nőnapot! Ne csak egy percig, egy csokor árva hóvirággal, hanem a figyelmünkkel ünnepeljük őket, tehetségüket, tudásukat, szépségüket, érzékenységüket, odaadásukat! Legyenek legalább néhány napig valóban csak Ők a középpontban!
A koncerttermek pódiumain női előadók álljanak, a színházak színpadain női sorsokat kövessünk, a galériákban női alkotók műveit lássuk, női történeteket vetítsenek a mozik, ők valljanak magukról az irodalmi esteken, női gondokról szóljanak a pódiumbeszélgetések és a tudományos konferenciák, egyáltalán Minden a Nőkről szóljon ebben a néhány napban!
E sokszínű kínálatban mindenki megtalálhatja az őt leginkább érdeklő programot, eltöprenghet vagy elgyönyörködhet a látottakon, s másnap már egy kicsit más szemmel néz majd a nőkre. Több megértéssel, több tisztelettel és sokkal-sokkal több figyelemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése