2018. november 25., vasárnap

Jööööön - Földi paradicsom KÍSÉRŐPROGRAMMAL 12.08 - moderál Csáki Judit






December 8-án látható legközelebb a KV Társulat Földi paradicsom című előadása, ami után az alkotók "Ez a mi családunk, ez a mi házunk" – címmel beszélgetést tartanak. A beszélgetést Csáki Judit színikritikus moderálja

Caryl Churchill a kortárs dráma "nagyasszonya", az egyik legtöbbet játszott kortárs szerző. Külföldön. A műveiért többször is Obie-díjjal jutalmazott, 2018-ban pedig Életmű-díjjal kitüntetett szerző a Földi paradicsomot 1979-ben írta. Csaknem 40 évvel a megírás után, 2017-ben került a darab magyar közönség elé. Mért telt el ennyi idő? Hogyan reagál a hazai közönség a darabra és az előadásra? Az évszázadokon átívelő családtörténet témája univerzális: a darab a nő és a férfi családban betöltött szerepének kérdését két különböző társadalmi közegbe és korszakba helyezve vizsgálja. Vajon van remény egy korszerű és működő családmodellt kialakítani, amelynek minden tagja megbecsült és egyenrangú félként vesz részt a közösségben?
Ezekre a kérdésekre is keresi a társulat a választ december 8-án, amikor is az előadás után meghívott vendégük, Csáki Judit színikritikus moderálásával beszélgetnek az alkotókkal és a nézőkkel az előadásról, illetve Caryl Churchill művéről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése