2016. május 31., kedd

A Kacsacsőrű Művészeti Nonprofit Kft 2015-ös Közhasznúsági jelentése

A Kacsacsőrű Művészeti Nonprofit Kft. - (K. V. Társulat) Közhasznúsági jelentése 2015-ös évről


Kacsacsőrű Művészeti Nonprofit Kft.

Székhely: 1147 Budapest, Lőcsei u. 76/B., I/7

Adószám 14677414-1-42

Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság

Cégjegyzékszám: 01-09-914787

A Kacsacsőrű Művészeti Nonprofit Kft bejegyzésének kelte 2009.02.26

A Kacsacsőrű Művészeti Nonprofit Kft. a 2009.07.20-i Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság által hozott határozat értelmében: közhasznú. Közhasznúsági fokozata: közhasznú. 


Közhasznúsági fokozatot megerősítésre került 2014.06.01 –én a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága által hozott határozat értelmében.

A Kacsacsőrű Művészeti Nonprofit Kft. bejegyzését a Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság a következő számon tarja nyílván 01-09-914787.

Ügyvezetők : Száger Zsuzsanna, Urbanovits Krisztina

A Kacsacsőrű Művészeti Nonprofit Kft. a rá vonatkozó törvények és jogszabályok betartásával végzi tevékenységét. A Kft. taggyűlése 2016. május 29.-én fogadta el a Kft. 2015. évi beszámolóját és mérlegét.

Forduló nap: 2015. december 31

Beszámolási időszak 2015.01.01– 2015.12.31

Tartalom jegyzék:

1. Egyszerűsített éves beszámoló mérlege

2. A költségvetési támogatás felhasználása. A központi költségvetési szervtől, az elkülönített állami pénzalaptól, helyi önkormányzattól kapott támogatások mértéke.

3. A cél szerinti juttatások kimutatása

4. A közhasznú szervezet vezető tisztségviselőinek nyújtott juttatások

5. A 2015-ös évi közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló

6. Köszönetnyilvánítás
















2. A költségvetési támogatás felhasználása. 

A központi költségvetési szervtől, az elkülönített állami pénzalaptól, helyi önkormányzattól kapott támogatások mértéke.

Tárgyévi kimutatás:

EMMI 2015-ös működési támogatás: 5 000 000Ft
A teljes összeget 2016 február 29-ig – bezáruló teljesítésekkel, költségekkel elszámoltuk 2016. április 15.-ig.

 -EMMI külföldi forgalmazás: 300 000 FT
Ebből 2015-ben felhasználva  0 FT
A teljes összeg 2016-os teljesítésekkel (módosított  teljesítési határidő 2016 06.30. )és költségekkel együtt 2016.06.30-ig  kerül elszámolásra.

-EMMI országos forgalmazás: 500  000 Ft
Ebből 2015-ben felhasználva  0  Ft
A teljes összeg 2016-os teljesítésekkel,költségekkel 2016. 06.31 -ig kerül elszámolásra

-      -NKA Új produkció: 1 000 000 Ft
A teljes összeget 2016 február 29-ig – bezáruló teljesítésekkel, költségekkel elszámoltuk 2016. április 15.-ig.

NKA  komplex színházi nevelési program : 600 000Ft
Ebből az összegből 2015-ben felhasználva  0 FT.
A teljes összeg 2016-os teljesítésekkel, költségekkel 2016.08.29-ig  kerül elszámolásra.

3. A cél szerinti juttatások kimutatása 

A Kacsacsőrű Művészeti Nonprofit Kft a tárgyévben cél szerinti juttatást – díjakat, adományt nem adott. 

4. A közhasznú szervezet vezető tisztségviselőinek nyújtott juttatások 

A közhasznú szervezet a vezető tisztségviselői (Száger Zsuzsanna, Urbanovits Krisztina) részére a tárgyévben nem nyújtott juttatásokat . 

5. A 2015-ös évi közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló

- A közhasznú tevékenységhez kapcsolódó működési költségek az általános szabályok szerint kerültek elszámolásra.

- A szervezet a létesítő okiratában meghatározott közhasznú tevékenységét a tárgyévben közhasznú céljának megfelelően látta el. 

A K.V. Társulat a 2015-ben a következőket valósította meg:

Előadásaink  továbbra is széles közönségrétegeket szólítottak meg; a gyerek korosztálytól kezdve, tizenéveseken át egészen a felnőttekig.

 2015 új koprodukciós bemutatója  kortárs, ifjúsági előadás volt; Kiállok éretd  c. kortárs magyar ősbemutatót, a Bohócok a Láthatáron Csoporttal koprodukcióban mutattuk be, az előadáshoz kapcsolódó  Kiállok érted  c. innovatív pilot projektet Nyírszőlősön valósítottuk meg. Az ősbemutató helyszíne: Stúdió K.  2015. november 29.
Rendező: Romankovics Edit
Téma: fiatalkorúak prostitúciója

2015-ben 2 művészeti projektet  hoztunk létre , és  repertoárunkon tartottuk  a  Függésben c. ifjúsági előadást foglalkozással, amit havi rendszerességgel játszottunk a Kolibri Pincében.  Az előadás vendégjátékai: pomázi Művelődési Ház, Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház
2015-ben Függésben c. előadásunk EMMI Államtitkárság díját kapta a 8.  Gyermek-és Ifjúsági Színházi Szemlén.
További repertoár:
12 hét díjnyertes ifjúsági előadás Helyszín: MARCZI  Vendégjáték: budapesti (Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola, vidéki középiskolák (Győr, Krúdy Gyula Gimnázium, Székesfehérvár Vasvári Pál Gimnázium, Törökbálint Bálint Márton Gimnázium)és külföldi középiskola (Komarno– Stredna priemyselná skola  Ipari Középiskola)

Társadalmi szerepvállalás 2015-ben:
 Színházi nevelési programunk keretében 2015-ben 17 oktatási intézménnyel, 1 nevelőotthonnal (Nyírszőlős) működtünk együtt. Ezek közül 4 intézménnyel szoros, évek óta tartó a közös munka, illetve 2015-es új partnerünk a Nyírszőlősi Nevelőotthon. Az intézmények egy részébe mi vittük el az előadást és foglalkozást(okat), másik rész pedig az eredeti játszóhelyen nézte meg az előadásokat és a foglalkozást .
2015-ben szoros együttműködést alakítottunk a Nyírszőlősi Nevelőotthonnal (hátrányos helyzetű régió ) ahol prostitúcióban potenciálisan veszélyeztetett csoportnak (otthon lakói) tartottunk 4 alkalomból álló drámafoglalkozás-sorozatot.
Ugyancsak kifejezetten a Nyírszőlősi otthon lakói és nevelői számára, az ő igényeikre épülve  hoztunk létre 3 alkalomból álló pilot  projektet( 2 színházi társulat és egy civilszervezet együttes munkája) és bemutattuk Kiállok érted c. előadásunkat.


A K. V. Társulat 2015-ben is kereste az együttműködési lehetőségeket hazai művészeti szervezetekkel, intézményekkel, továbbra is kerestük a független szférán belüli együttműködési lehetőségeket.
 -  Együttműködés a független szférán belül – szakmai szervezetek, intézmények; Bohócok a láthatáron (koprodukciós partner)  FÜGE, Jurányi Ház, Stúdió K.
-   Együttműködés a független szférán kívül – koprodukciós partnerek; Kolibri Színház, MARCZI
-  Együttműködés oktatási intézményekkel: 17 intézmény Ebből: 4 intézménnyel (Zöld Kakas           Líceum, Vörösmarty Gimnázium és Nagyalásonyi Iskola és Óvoda) évek óta tartó szoros kapcsolat.
-   Együttműködés nevelőotthonnal    (Nyírszőlős)
-   Együttműködés civil szervezettel – Névtelen Utak Alapítvány

Színházi nevelési programunk mentén komoly ifjúsági közönségbázisunk épült ki; az itt elért fiatalok keresik és látogatják előadásainkat, projektjeinket. Sokuk évek óta rendszeres visszatérő vendége újabb és újabb ifjúsági bemutatóinknak.
Honlapunkhttp://kavetarsulat.blogspot.com -  rendszeresen frissített tartalommal, naprakész információkkal szolgál. Emellett igyekszünk minden kiegészítő tevékenységünket is - drámaórák, szakmai utak, szakmai napok, konferenciák - dokumentálni a honlapon.   Facebook- oldalunkat, amelyet eredetileg, mint magánszemély hoztunk létre 2012-ben és melynek ismerősi köre meghaladta a 3000-et, a facebook letiltotta. Új oldalunkkal működünk; https://www.facebook.com/KV-T%C3%A1rsulat-802650713174707/ Nagy erőkkel próbáljuk fejleszteni és frissíteni vadonatúj oldalunkat. A társulat oldala mellett előadásainkhoz külön oldalt készítünk, eseményeket hozunk létre, programjainkról folyamatosan adunk hírt. Folyamatosan  növeljük oldalaink látogatottságát.
A társulat tevékenységének hazai sajtó és média megjelenése folyamatos és rendszeres. 2015-ben előadásainkról és a társulatról 18  kritika, írás, írott és média interjú jelent meg. (lásd Sajtómappa). Bemutatóinkhoz kapcsolódóan célzott és tematikus pr. és marketing tevékenységet folytattunk, rendszeresek a TV-s, rádiós megjelenések.

Részt vettünk a  FESZ munkásságában,Közönségtalálkozókat szerveztünk, előadásainkat reklámozó spotokat, fotókat készítettünk, szóróanyagokat segédanyagokat nyomtattunk, archiváltuk az előadásokat. A társulat mobilitását 2015-ben erősítettük.  Hosszú távú együttműködéseket indítottunk el. Növeltük színházi nevelési programunk vidéki játszóhelyeinek számát. 
Előadásainkat vendégjátékokra, Fesztiválokra hívták. 
Több állandó munkatársat foglalkoztattunk. Önkénteseket és gyakornokokat vontunk be a társulat munkájába.

Előadásszám:50
Teljes nézőszámunk: 3420

A közhasznú jogállás megőrzésének feltételei teljesülnek: 
- Az éves bevétel meghaladja az egy millió forintot 
- A közhasznú tevékenységi ráfordítások elérik az összes ráfordítás felét
6. Köszönetnyilvánítás

Köszönet minden támogatónknak, önkéntesnek és gyakornoknak, akik 2014-ben segítették közhasznú tevékenységünket.

Közzététel: 2016. május 31.  
- Mérleg
- Kiegészítő melléklet

A Kacsacsőrű Nonprofit Kft. gazdasági könyvelője Török Edina mérlegképes könyvelő.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése