2014. december 1., hétfő

Fehér Elephánt kritikája a Függésben-ről

http://www.toptipp.hu/szinhaz/gyermek.htm#függésben

FÜGGÉSBEN               Czukor Balázs              K.V.Társulat             Kolibri Pince
              
Szücs Zoltán  epizódfüzére az különféle addikciók szellemes bemutatása, színdarabot nem lehet belőle készíteni, de a mutatós jelenetek nagyon alkalmasak egy tantermi kitárgyalásra. A kávé-csoki-cigi-függés aránylag még ártalmatlannak tűnik,  Urbanovits Krisztina  anyukája vészt szimatolva hallgatja lánya,  Szabó Viktória Zsuzsanna  követelőzéseit.  Az utóbbi név még ismeretlenül cseng: a tini-szerepeket a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola Drámatagozatá-nak tanulói játsszák.
A felnőttek sem mentesek az ilyen ártalmaktól:  Száger Zsuzsanna hiszterikája a shoppingolás eszeveszett megszállottja.  Ivák Bence  songjában a netfüggők, Facebook-addiktok himnuszát énekli,  a zenekar lelke  Némedi Árpád,  aki tanári helyzetgyakorlatra is vállalkozik.
Diszkóban csábítgatja áldozatát, észrevétlen "Kati-t" csöppent kólájába, jó messzire megy az erotikus következmények bemutatásában is.  Partnere,  Burján Fanni  aztán a követendő példát is megvilágítja egy jól irányzott altesti rúgással.  Több ilyen jelenet nem illeszkedik a függőségi enumerációba, de ha már itt vagyunk, nem árt az ilyen figyelmeztetés! Czukor Balázs  szépen illeszti össze a változatos szituációkat,  nagyszerűen bánik diákszínjátszóival, a K.V.-s és kolibris színészek egységes csapatot alkotnak a lelkes ifjakkal. Vajon mennyire adekvát  az anyához kapcsolódó függés? - ám a vinnyogó csecsemő  Bárdi Gergő és a határozott színészi karakterrel bíró  Ivák Bence  szikrázó komikummal élteti a csecsemő-duettet.
Bizony, mi szerencsések  ugyanolyan értetlenül viszonyulunk  a drogosokhoz, mint az a kőmerev anya, aki képtelen felfogni  elvonón lévők helyzetét,  Barna Lilla  elszánt akarattal jeleníti meg  a visszaesés rémével küzdő lányt.  De akad itt mesés figura is:  Krausz Gábor,aki Micimackóként viaskodik a méz-függőség démonával, irigylésre méltó támogatói vannak, az említett csodás kisasszony-szereplők: Zsebibaba, Malacka és Kanga...
Nem baj, hogy nem színdarab! Elindítja a nehéz témáról való gondolkodást, kiindulópontja egy tartalmas beszélgetésnek és jóízű mulatság is volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése